Telefoon

06 22 55 63 32

Blog

Er is er een jarig

Jaren geleden had ik een visioen. Een bord in mijn tuin met daarop mijn praktijk. Dat is echt jaren geleden toen ik mijn eerste traject bij een coach doorliep. Het leek me fantastisch. Zelfstandige, een eigen praktijk, een mooie ruimte waar mijn cliënten zich welkom zouden voelen. Ik weet niet precies hoe lang geleden, zeker 20 jaar!

Zichtbaarheid

Via een dienstenruil heb ik uiteindelijk mijn bord gekregen, groot en zichtbaar. Hm dat was wel even wennen, zo ZICHTBAAR! Hier kon ik niet meer omheen.

Laat dat nu het belangrijkste zijn voor een zelfstandige. Want een praktijk starten is een, een mooie ruimte hebben ook. Kennis en ervaring noem maar op is allemaal leuk en aardig, als niemand weet dat je er bent, wat dan?

Mensen die mij goed kennen denken misschien Margo die vind dat leuk. Ik zal je vertellen dat jezelf, ik noem het maar even “verkopen”, toch een vak apart is. Zie daar waar business coaches hun potentieel zien.

Kring in de vijver

In de jaren hieraan voorafgaand vertegenwoordigde ik een afdeling, organisatie of bedrijf. Was ik niet voor alles en iedereen verantwoordelijk. Nu ben ik dat dus wel, als ik niets doe of onderneem gebeurt er ook niets. Ik startte in een economisch slechte periode. Dat kreeg ik vaak genoeg te horen. Ik dacht als het me in deze tijd lukt dan lukt het daarna ook. Het “netwerken” voelde vreemd en nooit over nagedacht dat dit zo belangrijk kon zijn. Veel tijd en energie en nooit weten of en wanneer zich dat terug vertaalt. Wanneer mijn partner dan zei, overigens met de beste bedoelingen: “je moet zorgen dat je kringetje in de vijver steeds groter wordt!”. Dan kon ik hem met een vernietigende blijk aankijken en zeggen: “vertel mij dan ook hoe dan?”

Collega's

In de begin fase miste ik op maandagmorgen de vraag van mijn collega’s bij de koffieautomaat: “ hoe was je weekend? of leuke vakantie gehad?” Geen kerstpakket, 13e maand of vakantiegeld. Dit weegt allemaal op tegen mijn eerste facturen sturen, offertes uitbrengen en die bevestigd krijgen. Ik kan je vertellen een review terug krijgen waarin staat hoe ze mijn dienstverlening ervaren hebben. Zien hoe iemand veranderd is door mijn traject. Van die dingen krijg ik zoveel energie, daar kan geen goed functioneringsgesprek met promotie tegenop. Die zijn “onbetaalbaar!”.

Focus

Door de jaren heen heb ik steeds meer focus gekregen zodat ik ook beter kan pitchen en durf te zeggen dat ik een therapeut ben. Heb ik het beeld van een therapeut, een grijze wollen sokken figuur, eindelijk losgelaten. Door deze focus zeg ik tegenwoordig vaker nee, zodat ik de juiste dingen blijf doen. Heb ik mijn eigen collega therapeuten en ondernemers waarmee ik kan sociaal en zakelijk kan sparren.

10 jarig bestaan!

Na 10 jaar ben ik supertrots op mezelf, mijn ondernemerschap en mijn praktijk. Geniet ik van al het (net)werken zowel aan als in mijn praktijk. Blijf ik mij ontwikkelen en hoop ik nog voor veel cliënten een daadwerkelijk verschil te maken. Dank ik al mijn cliënten en opdrachtgevers voor het in mij gestelde vertrouwen.

Wie jarig is trakteert! Wil jij meer weten welk verhaal jouw lichaam vertelt. In een 2 uurs sessie gaan we samen op zoek naar jouw Innerselfie. En dit tegen een tarief van 1 uur! Voor meer info of aanmelden.

 

Terug naar overzicht
Er is er een jarig