Telefoon

06 22 55 63 32

Blog

Mij hoor je niet klagen

Natuurlijk volg ik netjes de regels. Blijf ik thuis, werk ik zoveel mogelijk online. Beperk ik het bezoek naar mijn moeder. En toch begint het langzaam te kriebelen. Ja, ik wil ook mijn bijdrage leveren door me aan de afspraken te houden. Nee, ik heb eigenlijk niets te klagen.

Wat zeur je dan?

Ik ben gezond en heb gelukkig nog niemand in mijn directe omgeving door Corona verloren. Ik woon op een plek waar ik bewegingsvrijheid heb. Met familie, vrienden en collega's heb ik regelmatig contact. WA, belletje of ff beeldbellen. Fijn die techniek, zo hebben we ondanks alles contact. Toch heb ik er last van...... Waarvan dan?

Kramp

Ik voel het aan mijn lijf. Een soort van verkramping, mezelf inhouden, want waarover mag ik geoorloofd zeuren?? Niets toch? De maatregelen voelen voor mij erg beperkend, vooral in mijn vrijheid. Dat ik niet kan doen wat ik wil. Daar kan ik me bijzonder goed op aanpassen, precies doen wat er gevraagd wordt. Onderhuids speel er zich iets anders af, verzet en rebellie die ik goed weet te onderdrukken. Nee, ik ben het brave meisje en gedraagt zich netjes. Hoe langer dit duurt hoe meer mijn lijf in verzet komt en voel ik hoe mijn energie, die normaal lekker kan stromen, zich vastzet. Mijn spieren voelen stram en strak, ik wordt stijf en ook ontspannen kost moeite. Totdat ik mezelf toesta dat ik mag zeuren, klagen of gewoon vertellen wat het met mij doet. Dat ik er genoeg van heb. Dat ik die 1,5 mtr maatschappij niet wil en kan accepteren. Nu niet. Nooit niet. Mijn verzet komt naar buiten, ik geef woorden aan wat er onderhuids zit. Ik laat me horen en dat is precies wat ik nodig heb om weer rust te vinden, te ontspannen en me over te geven aan de omstandigheden die ik jammer genoeg niet kan veranderen.

Verhef je stem

Heb je niets te klagen of juist wel. Neem gerust contact met me op. Laat je stem horen, je gevoelens de vrije loop, zodat het je afweer niet ondermijnt. Dan pas kun beter accepteren en omgaan met wat er is. Geef en gun jezelf die ruimte. Maak een afspraak voor GRATIS 30 MIN GESPREK/SESSIE.

Terug naar overzicht
Mij hoor je niet klagen