Telefoon

06 22 55 63 32

Blog

You come to me, I come to you

Ja, nu ben jij toch echt aan de beurt om naar mij te komen. Ik ben altijd diegene die weer contact moet zoeken. Dit is wat mij regelmatig gebeurt. Wanneer het contact in een relatie wat lastiger wordt, trek ik me terug en in gedachten vorm ik mijn verwachtingen naar de ander. Dus vind ik dat hij/zij nu maar eens moet komen. Dat lukt dus niet!!! Want zonder dit uit te spreken voelt de ander direct mijn eis en denkt “no way”. En dan?

Wie doet water bij de wijn

Dan doemt de reclame uitspraak weer op: “you come to me, I come to you”. Een man die aan het onderhandelen over de prijs en hierbij is dus de vraag wie komt er als eerste over de brug? Wie doet in dit geval water bij de wijn, geeft toe zodat zij tot overeenstemming kunnen komen. Wanneer beiden bij hun standpunt blijven komt er geen deal. Prima of jammer? Of ligt het toch anders?

Relaties

In langdurige relaties ligt dat anders. Je stapt niet zomaar op wanneer je het een keer niet eens kunt worden met elkaar over wie er na een “time-out” over de brug komt.. Daarvoor is een relatie en wat je met elkaar hebt opgebouwd te waardevol. Dat is ook precies waarin we worden uitgedaagd. Sterker nog we zoeken dit (onbewust) op in (intieme) relaties. We worden uit onnze comfortzone gehaald en mogen het tegenovergestelde doen van wat we gewend zijn. Dus ik mag juist wel weer als eerste het contact opzoeken, ook al heb ik het idee dat deze actie iedere keer van mij uit komt. Het heeft er mee te maken dat ik diegene ben die contact wil, gezien wil worden. Pfff want het gaat over mijn behoefte. Wat me tegenhoudt is mijn grootste angst om afgewezen te worden en dat is precies waarom ik me dan terugtrek. Ik wil contact en tegelijkertijd niet het risico lopen op die afwijzing.

Actie

Hoe verder ik me terugtrek, des moeilijker en lastiger ik het voor mezelf maak. Bovendien voor de ander ook erg ingewikkeld. Want in deze fase ben ik uiteraard onbereikbaar. Wat is nu de kern van het probleem. Het is mijn behoefte aan contact. Dus als ik contact wil moet ik in beweging komen. Om gehoor te geven aan mijn onvervuld verlangen. Met dat voor ogen wil ik het risico lopen. En geloof mij de angst hiervoor is groter dan het risico wat je uiteindelijk loopt. Dat weet ik inmiddels uit ervaring en dat helpt mij keer op keer.

Wil jij weten wat de waarde van "echt contact" voor jou is? Hoe jij in relaties staat? Welke conclusie jij getrokken hebt en wat dat betekent in verbinding met de ander?  Hoe reageert jouw lichaam hierop? Welke behoefte heb jij en wat is jouw grootste verlangen?
In de workshop “de waarde van echt contact” onderzoeken we hoe jij in een relatie staat. Op welke wijze jij contact maakt of juist niet. Wat daarin voor jou belangrijk is, welke behoefte er is, wat jij wil en verwacht.
Heb je meer behoefte aan één op één contact. Maak dan gebruik van de gratis kennismakingsessie.

 

 

 

 

Terug naar overzicht
You come to me, I come to you