Telefoon

06 22 55 63 32

Blog

Het is weer gelukt

Ja, vandaag is het me weer gelukt. Ik heb wederom kunnen terugschakelen naar een lagere versnelling. Die van mijn eigen drive. Ik ben iemand met veel energie en een enorme drive. Als ik eenmaal op gang ben kan ik moeilijk stoppen, wil ik steeds meer en krijg ik zin in steeds meer uitdagingen. Mijn creativiteit is dan enorm, de beste ideeën ontstaan achterelkaar. Ik wordt ook overmoedig en maak gemakkelijk afspraken en zeg dingen toe. Het werkt zo aanstekelijk en mijn “to-do-lijst” groeit en groeit. Heerlijk en voelt geweldig!

Doorgaan

Niets mis mee zal je denken. Voor een groot deel is dat waar. Tegelijkertijd neemt de druk toe want ik blijf mijn acties en afspraken voor mezelf herhalen waardoor het lijkt alsof ik niet 10 dingen maar 100 dingen te doen heb. Ik bedenk dat ik geen tijd meer heb voor mijn meditatie. Wandelen sla ik over en ook gun ik me onvoldoende tijd om een goede en gezonde maaltijd te bereiden. Ik wil alle tijd besteden aan de zaken die belangrijk zijn, zodat ik kan strepen op mijn “to-do-lijst. Geen tijd voor rust of overpeinzingen, doorwerken. En ik dacht dat het aan mijn werkgevers lag. Ha, ha, ha, niet dus. Het ligt dus echt aan mij!!!

Stressles of stressless

Ik wordt wakker geschud door de voorbereiding van de ook nog tussendoor geplande nascholing. Interessant onderwerp: STRESSLES. De vragen in de e-learning wil ik zonder de vermelde theorie ff snel maken. Dat kost het minste tijd. Ik realiseer me in een keer wat ik aan het doen ben. STOP zeg ik tegen mezelf. Neem de tijd om de artikelen te lezen en het maximale uit de lesstof te halen. Raad eens, ik schrik me rot over wat de effecten zijn van chronische stress. Echt waar. Altijd geweten en verteld hoe goed het is om……….. pas op de plaats te maken. Een goede verdeling van in- en ontspanning. De druk niet te hoog laten oplopen door wat anderen van je verwachten en ook vooral niet door die van jezelf.

Eigenaarschap

Wat doe ik mezelf aan. Door op deze manier met mijn werk en planning om te gaan creëer ik meer stress dan goed voor me is. Ik laat juist dat achterwege wat zo mij helpt om rustig te worden, te relativeren. Acties waardoor ik kan ontspannen en die me de juiste energie opleveren. Juist daardoor blijf ik voelen hoe het met me is. Of het tijd wordt voor beweging, want door lang stilzitten achter mijn pc wordt ik koud, ijskoud. Turend naar mijn beeldscherm wordt mijn zicht waziger en moet ik me nog meer inspannen om alles te zien. Ga ik snel door naar het volgende actiepunt en vergeet ik om te genieten van wat ik kan afvinken.

Slow motion

Nadat ik voor mezelf besluit om weer eens danig af te schakelen, even niets te hoeven, kom ik langzaam in een slow motion en zie ik de betrekkelijkheid weer van alles. Ik roep naar anderen wel eens er gaat niemand dood als je dit niet af krijgt. Nee, Margo dat klopt!. Maar je kunt wel letterlijk dood gaan als je doorgaat en doorgaat. En dat kan door chronische stress. De stoffen (oa cortisol) die het lichaam aanmaakt als je continue stress ervaart is killing. Ze hebben slechte invloed op je bloedvaten en het kan zelfs tot dementie leiden. Dus dat altijd maar doorgaan met van het een naar het ander rennen, altijd bezig zijn, nooit rust kunnen nemen en niet weten hoe af te schakelen. Stop daar eens mee. Ook ik heb het nodig om af en toe weer wakker geschud te worden. Gelukkig gebeurt dat en steeds minder en herken bij mezelf gemakkelijker wanneer ik weer in die stresstoestand terecht ben gekomen. 

Bewustzijn

Door bewust rust te nemen en leer je voelen wat je echt nodig hebt. Echt de tijd nemen om te ontspannen kan een hele ontdekkingstocht zijn met allerlei dilema's. Jezelf  een beloning gunnen na een grote inspanning die met stress gepaard is gegaan is vaak "not done".
Beweging en ademhaling zijn de manieren die je altijd bij je hebt om jezelf tot ontspanning te brengen. Ontdek hoe jouw stress- en vooral ontspanmodus werkt.

Laat je daarbij door mij helpen en leer hoe je kunt terugschakelen en jezelf in de relaxstand kunt brengen. Er zijn individuele mogelijkheden en workshop waarbij we in een groep werken.

Terug naar overzicht
Het is weer gelukt