Telefoon

06 22 55 63 32

Blog

Durf jij de waarheid aan?

Diep geraakt

Het is al even geleden, Kerst en Nieuwjaar liggen al weer maanden achter ons. Toch wil ik je vertellen over wat mij toen zo geraakt heeft. Bij het voorbereiden van mijn workshops werd ik hieraan herinnerd. Het interview met Beth Hart tijdens een uitzending van Top 2000 agogo. Met een diepe doorleefde stem vertolkte zij haar song  “leave the light on”. Het was meer dan alleen haar stem en de song die me boeide. Vooral hoe ze openhartig vertelde over haar schaduwkant. Als ik eraan terugdenk bezorgt het me weer kippenvel. Wat een geweldig mens en mooi dat zij dit durft en doet.

Schaduwkant

Beth schrijft het nummer in de periode dat ze verslaafd is aan alcohol en drugs. Hiermee probeert ze haar bipolariteit (manische-depressiviteit) te hanteren. In haar manische periode gaat alles angstaanjagend snel, kei hard. De zucht naar alcohol en drugs is groot. Ze doet aan zelfverwonding om te kunnen voelen. Ze wil dood want dit is geen manier van leven. Voor iedereen op de vlucht en vooral voor zichzelf. Tranen springen in mijn ogen van ontroering en ik kijk en luister met compassie en bewondering naar haar. Ik moet mijn beeld bijstellen na het horen van haar verhaal. Iets wat ik herken en mij vaker overkomt op het moment dat ik achter de waarheid van de ander kom. 

Waarheid

De zegeningen van Beth zijn haar partner en ouders. Maar ook haar bipolariteit en verslaving. Die hebben haar klein gekregen. Haar enorme ego vernietigt. Ze heeft nog steeds haar moodswings en af en toe wil ze weer dronken worden. Ze blijft dit de baas door op die momenten contact te zoeken met anderen. Eerlijk te zijn in een interview. Want zoals ze zegt zal de waarheid je bevrijden!
Ook ik heb nog steeds momenten dat ik moeite heb met mijn waarheid. Om te zeggen hoe het voor mij voelt en om te handelen zodat het voor mij oke is. Te kiezen wat ik echt wil met de nodige risico's. Want mijn grootste angst is om afgewezen te worden.

"Leave the light on"

Het begint bij het vertellen van jouw eigen waarheid en niets dan de waarheid. Ook al vindt iedereen je een sukkel of loser. Door het licht op je schaduwkant te laten schijnen zal die verdwijnen. Heb de moed, zoals Beth. Doe het en je zult net als ik ervaren wat het met je doet. Door te leven volgens jouw waarheid ervaar je ongekende vrijheid. Lost de duisternis op en komt er hulp. Ja, ik weet dat het lastig is, want je wilt contact, erbij horen en geen uitzondering zijn.Uiteindelijk is jouw waarheid het enige wat telt.

Wil je naar het nummer van Beth Hart luisteren: https://youtu.be/6Nyq5Dnq6dY

Voel je de behoefte om volgens jouw waarheid te leven?
Laat mij je daarbij helpen!

Terug naar overzicht
Durf jij de waarheid aan?